Kapcsolatok

Nem vagy egyedül: így használd a Yelon-chatet!

Hétfőn, kedden, szerdán és szombaton 18 és 22 óra között gyere beszélgetni a chatre, ahol névtelenül és ingyenesen beszélgethetsz szakembereinkkel a téged érdeklő témákról.

Hétfői, keddi, szerdai és szombati napokon 18 és 22 óra között tudunk beszélgetni – addig is, itt elolvashatod, milyen témákról, hogyan gondolkodhatunk együtt a chaten.

Először is, nagyon örülünk, hogy itt vagy a Yelon oldalán. Ha olyan kérdésed lenne, amire nem találod a választ az oldalon, vagy amiről jó lenne beszélgetni valakivel, chatelni is tudsz velünk. Ehhez összegyűjtöttünk neked néhány hasznos információt a chat használatáról.

Mi is pontosan az a Yelon-chat?

A Yelon azt jelenti, nem vagy egyedül (You arE not aLONe). A chat azért jött létre, hogy együtt gondolkozzunk azokról a kérdésekről, bizonytalanságokról, problémákról, amik éppen foglalkoztatnak. A tutit sokszor mi sem tudjuk megmondani, de szívesen gondoljuk át veled együtt a helyzetet, amiben vagy, és a kérdést, ami foglalkoztat. Megoszthatod velünk azokat a dilemmákat, félelmeket, érzéseket, amikkel egyedül érzed magad.

Így hazsnáld a yelon-chatet
icons8.com

Hogyan néz ki egy beszélgetés?

A chatablakot a chat nyitvatartási idejében találod meg az oldal jobb alsó sarkában. Ha beszélgetni szeretnél, csak kattints rá!

A beszélgetés során az az egyik legfontosabb dolog, hogy te biztonságban érezhesd magad. Éppen ezért…

  • a chat teljesen anonim, azaz névtelen. Csak azt tudjuk rólad, amit te megosztasz velünk, és csak azt és annyit kell megosztanod, amennyit te szeretnél.
  • emiatt arra kérünk, hogy ne ossz meg velünk semmi olyan személyes információt, ami alapján beazonosítható lehetsz (teljes neved, lakhelyed, iskolád és hasonlók).
  • minden beszélgetés titkos: ami a chaten történik, az közted és a Yelon közt marad.
  • a chat nyitvatartási idejében egy csapat várja a kérdéseidet, azaz ha többször jársz nálunk, valószínűleg más és más emberekkel fogsz beszélgetni.

Néhány technikai dolog

  • Hogy minél több mindenről tudjunk beszélgetni, egy beszélgetés 40 percig tart.
  • Előfordulhat, hogy a beszélgetés alatt esetleg közbejön neked valami, és nem tudod folytatni. Semmi gond, hiszen bármikor visszajöhetsz később is, és egy másik chatelővel újrakezdheted a beszélgetést. Amiatt viszont, hogy amíg esetleg a válaszodra várunk, másnak ne kelljen feleslegesen várakoznia, ha 5 percig nem kapunk tőled választ, elköszönünk, és lezárjuk a beszélgetést.
  • Néha előfordulhat, hogy sokan írnak a chatre, és nincs szabad chatelő. Ilyenkor a rendszer automatikusan jelzi, hogy kicsit várnod kell, ha pedig felszabadul valaki, jelez neked, amikor el tudjátok kezdeni a beszélgetést.

Kivel is beszélsz valójában?

A chat másik végén lelkes, képzett, felnőtt önkéntesek ülnek, akik azért vannak ott, hogy veled beszélgessenek.

Minden este másik csapat chatel veled, így ha többször jársz nálunk, több emberrel fogsz beszélni. Azonban bárkivel is beszélsz, mindenki ugyanannyit tanult, és ugyanannyit tesz azért, hogy egy jó beszélgetéssel gazdagabban léphess ki majd.

Mitől lesz jó egy beszélgetés?

Egy chatelő egyszerre csak egyvalakivel beszél, vagyis ha velünk chatelsz, minden figyelmünk a tiéd: nem beszélgetünk közben mással, és nem csinálunk mást. Azt vettük észre, hogy alaposabban el tudunk mélyülni egy-egy témában, jobban át tudjuk beszélni a dilemmáidat, ha akkor írsz nekünk, amikor te is úgy érzed, hogy picit jobban tudsz figyelni: nem kell sehova sietned, nem zavarhat meg más a beszélgetésben.

Ha úgy érzed, most nincs lehetőséged egy nyugodt, zavartalan beszélgetésre, bármikor visszajöhetsz a chat nyitvatartási idejében: kedd, szerda és szombat este 18 és 22 óra között.

Köszönjük, hogy elolvastad, és hogy itt vagy! Bármikor, amikor úgy érzed, sok szeretettel várunk a chaten!

Kiemelt kép innen