Világ

Mi az a Yelon? Mit tud, mire jó, és miről szól?

A Yelon (You arE not aLONe) arról szól, hogy nem vagy egyedül a kérdéseiddel.

A Yelon azért van, hogy ne maradj egyedül a kérdéseiddel – itt, az oldalon és a Facebook-oldalunkon cikkeket találsz a téged érdeklő témákban, ha pedig olyan kérdésed, bizonytalanságod, félelmed lenne, amelyre nem találod a választ az oldalon, vagy van benned valami, amiről jó lenne beszélgetni, amit jó lenne megosztani valakivel, chatelni is tudsz velünk.

Vannak olyan kérdések, problémák, nehézségek, amelyekkel úgy érezhetjük, hogy nincs kihez fordulnunk. Olyan témák, amelyekben nehéz megnyílni valakinek, legyen szó barátról vagy egy bizalmas felnőttről. Lehet, hogy azért, mert cikinek érezzük a kérdésünket, vagy kényelmetlen a téma, esetleg még soha,senkivel nem beszéltünk róla, és nem tudjuk, hogyan kezdhetnénk el.

Milyen lesz az első csók, az első együttlét? Honnan tudom, hogy szeret? Mi az a szex, az orgazmus, az erekció?

Akár ezek, akár millió más olyan, fontos kérdésed lehet, amely teljesen érthető módon foglalkoztat most: változik a tested, a világképed, és ezekkel együtt minden más is körülötted.

A Yelon cikkeit neked írjuk: azért, hogy tényeken alapuló és hiteles információkat találj ezekben a témákban, legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és közélet dolgairól. Használd bátran az oldal jobb felső sarkában található keresőt, ha pedig nem találod, ami érdekel, írj nekünk chaten, ahol az önkénteseinkkel közösen gondolhatod végig azt, ami épp foglalkoztat, félelemmel tölt el, nehezedre esik megérteni, vagy bizonytalanságot okoz benned.

Ha nem találod az oldalon, amit keresel: a Yelon-chat

Hétfőn, kedden, szerdán és szombaton este 18 és 22 óra között az oldal jobb alsó sarkában egy chat-ablakot is találsz, ahol képzett önkéntesek várják a kérdéseidet. Itt ingyenesen és névtelenül elmesélheted, ami foglalkoztat, megoszthatod az érzéseidet, és felteheted a kérdéseidet – mindebből csak azt és annyit kell elmondanod nekik, amennyit te szeretnél.

Ha pedig követsz minket Facebookon is, biztosan nem maradsz le a legfrissebb cikkeinkről.

Kiemelt kép: Helena Hauss