Lélek

A Yelon-chat nem megy téli szünetre: az ünnepek között is várunk!

A Yelon-chat az év végén is elérhető – a téli szünetben is felteheted a kérdéseidet minden hétfőn, kedden, szerdán és szombaton este 6 és 10 között a chaten.

Az időjárás alapján akár már holnap kezdődhetne a téli szünet – és már tényleg nincs messze. Sokan szeretik, hogy ilyenkor végre nincs suli, korai kelés meg házi feladat, másoknak viszont hiányzik a társaság, a barátaik, a beszélgetések a szünetekben. Bármelyik csoportba tartozol is, ha kérdésed, bánatod, bizonytalanságod, mesélnivalód lenne ebben az időszakban, nem kell egyedül maradnod vele: a Yelon-chat a téli szünetben is nyitva lesz a megszokott napokon.

A Yelon-chat a téli szünetben is elérhető

A chatet ezeken az estéken a Yelon.hu oldal jobb alsó sarkából éred el minden eszközről (mobilról, tabletről, laptopról vagy asztali gépről). Ha ott a sárga Yelon Chat feliratra kattintasz, megnyílik egy kis ablak: itt láthatod majd, hányan várnak előtted, ha pedig te jössz, kezdődhet a beszélgetés – arról, amiről te szeretnéd, ami téged foglalkoztat.

Mi történik a Yelon-chaten?

Ha kérdésed, bizonytalanságod, mesélni- vagy megbeszélnivalód van, név nélkül, őszintén és tabuk nélkül chatelhetsz az Yelon program képzett önkénteseivel.

Ha nem tudod, milyen lesz majd az első; ha aggódsz valami miatt, ha úgy érzed, nem oké valami; ha megosztanád valakivel a bánatodat vagy az örömödet, ha egyedül érzed magad; ha olvastál, láttál, hallottál valahol valamit, ami nem teljesen tiszta; ha túl soknak érzed, ami körülötted, veled történik; ha bántanak téged vagy valakit a környezetedben; vagy egész egyszerűen ha kérdésed van, információra lenne szükséged, vagy van valami, amit jólesne átbeszélni, vagy közösen átgondolni valakivel – itt megteheted.

Hogyan használhatom?

A chatablakot minden hétfőn, kedden, szerdán és szombaton megtalálod az oldal jobb alsó sarkában este 6 és 10 között – ha beszélgetni szeretnél, csak kattints rá!

Néha előfordulhat, hogy sok a kérdés, ezért nincs szabad chatelő, és egy kicsit várnod kell. Ilyenkor a felugró ablak jelzi majd, hogy hányan várnak előtted, ha pedig felszabadul valaki, jelez neked, és el tudjátok kezdeni a beszélgetést, ami általában 40 percig tart.

Hogyan maradhatok névtelen?

A chat teljesen anonim, azaz névtelen. Akivel beszélgetsz, csak azt tudja rólad, amit te megosztasz vele – csak azt és annyit kell megosztanod, amennyit te szeretnél.

Azért, hogy biztonságban érezhesd magadat, és az adataid is biztonságban legyenek, nagyon sokat teszünk. Hogy pontosan mit, arról itt olvashatsz bővebben.

Kiemelt kép: Paige Weber