Világ

Ingyenes online gyermekjogi tanácsadás szakértőktől

A Hintalovon Segélyvonal június 4-vel bezár.

A 2020. márciusának 2. felében indított Hintalovon Segélyvonalat azt az igény hívta életre, hogy a krízishelyzetben felmerülő, karanténra, kapcsolattartásra, egészségügyi vészhelyzetre, online oktatásra vonatkozó, egyedi ügyeket érintő kérdéseivel senki ne maradjon egyedül, és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogász kollégáinak segítségével mindne helyzetre megpróbáljuk megtalálni a gyerek valós érdekeit szolgáló megoldást. A járványhelyzet végével, június 4-én felfüggesztésre kerül ez a szolgáltatás, a jövőben a megszokott elérhetőségeken vehetitek fel a kapcsolatot az Alapítvány munkatársaival, illetve a korábbi esettanulmányok segítségével is választ kaphattok az esetleges kérdésekre.

Szülőként rengeteg, korábban sosem felmerült kérdésre kereshetsz most válaszokat: karantén, kapcsolattartás, egészségügyi vészhelyzet, online oktatás és a többi teljesen új, ám hirtelen nagyon fontossá vált téma – nem könnyű eligazodni ebben a zajban és szinte óránként változó helyzetben.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársai napok óta azon gondolkodtak, hogy mivel segíthetnénk nektek most a legjobban – így most elindítják a Segélyvonal szolgáltatásukat.

Ingyenes online élő segélyvonal chaten

Egy héten kétszer chaten tudtok tanácsot kérni az Alapítvány jogász kollégáitól nyitvatartási időben: kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között. A chatelés anonim módon történik.

A chatablak a segélyvonal nyitvatartási idejében érhető el az oldal jobb alsó sarkában; a rákattintást követően, amint tud válaszolni a megkeresésre egy elérhető jogász, kezdetét veszi a beszélgetés.

Nyitvatartási időn túl a chatablak, illetve a chat funkció nem elérhető – ha kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, az Alapítvány jogászai kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között örömmel állnak rendelkezésedre.

A leggyakoribb kérdéseket cikkek formájában is feldolgozzuk majd, a legfrissebb anyagainkért pedig kövessétek továbbra is oldalunkat, valamint az Alapítvány Facebook-oldalát. Hisszük, hogy a közösségi támogatás és összefogás az, amivel közösen megoldhatjuk ezt az válságos helyzetet. Segítünk. Együtt vagyunk.

Kiemelt kép innen