Büntetésből elvettem a telefonját

A büntetés vagy engedékenység kérdése előbb-utóbb minden szülő életében felmerül, és a 21. század digitáliskütyü-özöne nem teszi könnyűvé a válasz megtalálását. De alapvetően segít, ha tudjuk, hogy a büntetés hiánya nem azt jelenti, hogy mindent ráhagyunk a gyerekre, mint ahogy a szülő és a gyerek közötti együttműködés sem jelenti a feltétlen engedelmességet.

Amit a kamaszok kérdeznek – ha van kitől

Vajon a 2020-ban tapasztaltak hogyan érintették a gyerekeket? Miben volt más kamasznak lenni ebben a nehéz, furcsa évben? Összegyűjtöttük, mire voltak kíváncsiak a fiatalok, mire keresték a választ, és mi foglalkoztatta őket.

Gyerekjogok szülőknek

A gyerekek jogait elsősorban nem a jogászok és érdekvédő szervezetek tudják megvédeni, hanem az értük felelős felnőttek; nem csak azzal, hogy mindent megtesznek az érvényesülésükért, de azzal is, hogy a gyerekeknek segítenek megismerni, és megérteni, mik azok a gyerekjogok, és hogyan érintik a mindennapjaikat.

gyermekjogi jelentés 2019

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 2019. évi Gyermekjogi Jelentése az előző év gyermekjogi szempontból legfontosabb eseményeit, kutatási eredményeit, statisztikáit és a gyermekjogi ügyek médiareprezentációját tekinti át.