„Felvilágosítás”

Segítsd munkánkat, hogy ne a pornó válaszoljon a gyerekek kényes kérdéseire

Inkább nem válasznál a kényes kérdésekre? Szakértőink gyerekközpontú válaszokkal segítenek, de szükségük van hozzá a támogatásodra!

A Yelon.hu legolvasottabb cikkei tavaly olyan kérdésekre válaszoltak, mint hogy mi az a merevedés, a menstruáció, vagy hogy hogyan tudathatom a másikkal, hogy bejön nekem. A Yelon előtti időkben a gyerekek a Google keresőnek tették fel ezeket a kérdéseket, amelyekre az – az átlagos felhasználók viselkedését és érdeklődését alapul véve – általában pornót kínált a gyerekeknek válaszul.

Az elmúlt évek munkája eredményeképp egyre több gyerek a Yelon.hu oldalán keresztül ismerkedik az őt érdeklő témákkal, legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és a közélet dolgairól (önkénteseink tavaly 970 órát chateltek a gyerekekkel), a szüleik pedig a Yelon.hu/szuloknek oldal tartalmai segítségével tesznek szert az egészséges gyerekkort támogató tudásra a digitális szülőségtől kezdve a szexuális edukáción keresztül egészen az iskolai nehézségekig.

Hintalovon adományvonal

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. A Yelon (you are not alone) programjának a célja a szexuális edukáció a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak megelőzéséért és az egészséges fejlődésért. Hisszük, valljuk, hogy

minden gyereknek joga van a biztonságos gyerekkorhoz, és azért dolgozunk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára.

Mit tehetünk azért, hogy jó legyen gyereknek lenni?

A felnőtt társadalomnak abban igyekszünk segítséget nyújtani, hogy ismerje a gyerekek jogait, és a rendelkezésére álljanak az ezek érvényesítéséhez, biztosításához szükséges eszközök, valamint az esetleges jogsértések esetén kompetens lehessen annak felismerésében, a segítségkérésben, a lehetséges megoldások megtalálásában.

A gyerekek számára ugyanakkor a program naprakész, hiteles, tényeken alapuló, őszinte és tabumentes, a gyerekek érettségének és korának megfelelő válaszokat kínál a 10–18 éves korosztályt érdeklő kérdésekre egy weboldal és egy ehhez kapcsolódó chatszolgáltatás segítségével.

13620 hintalovon adományvonal

A gyerekeknek a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Yelon programjának köszönhetően nem kell egyedül maradniuk a számukra fontos kérdésekkel, félelmekkel és szorongásokkal:

  • egyrészt cikkeink és önkénteseink a chaten válaszolnak ezekre a kamaszoknak készített oldalunkon;
  • másrészt szüleik a szülőknek szánt oldalunkon „a szülőség tanulható” gondolat jegyében pedig minden ehhez szükséges információt megtalálnak.

Jelenleg ezeket a szolgáltatásokat az Alapítvány ingyen, önkéntesei munkájára és adományozói nagyvonalúságára támaszkodva biztosítja – ahhoz viszont, hogy ez fenntartható legyen, most szükségünk lenne a te támogatásodra is. Minden termékkel, ami az adományboltunkban megvásárolható, a Yelon.hu működéséhez járulsz hozzá, de ezen felül is támogathatsz minket abban, hogy még több hiteles, naprakész és fontos cikket tudjunk írni a gyerekeknek és a szüleiknek, és hogy idén még több gyerekkel tudjunk beszélgetni!

Vidd hírünket, ismerd meg és oszd meg aktuális eredményeinket, segédanyagainkat, segítsd munkánkat önkéntesként vagy támogatóként, és érjük el együtt, hogy jobb legyen gyereknek lenni!

Kiemelt kép innen.