Gyereknevelés

8 karácsonyi ajándékötlet, ha személyeset adnátok egymásnak

Ha tényleg fontos a másik, olyasmivel ajándékozd meg, amiből átjön, hogy igazán sokat számít neked: készíts személyes ajándékot, segítünk!

Ez a cikk nem azoknak szól, akiknek december 24-én jut eszükbe, hogy valakit kifelejtettek a megajándékozandók közül, és azoknak sem, akik az utolsó pillanatban rohangálnak a boltokba, hogy vegyenek valami kicsi és valószínűleg haszontalan apróságot. Ezt a cikket azok olvassák el, akik úgy érzik, az ajándék egyenlő a szeretetünk kifejeződésével, a törődéssel, és akik nem az ajándék ára vagy értéke alapján választanak, hanem úgy szeretnének meglepetést szerezni, hogy közben valami egyénit, személyre szólót adnak.

Mi legyen az idei karácsonyi ajándék? Sokat gondolkodtunk rajta. Megindult az ötletcunami motiváló üzenetekkel megnyomott ceruzákról, gyerekjogi naptárról, hintalovas sütiformákról, de nem sikerült dűlőre jutni. Aztán világos lett, hogy ezt nem nekünk kell elkészíteni. Mert attól lesz igazán értékes az ajándék, ha mindenki maga választja ki a számára legfontosabb bátorító mondatokat, ha barátok együtt készítik el a játékot, ha a gyerekekkel közösen lehet alkotni, készülődni. A készítés öröme az, ami értékessé teszi.

Az egyedi ajándék attól különleges, hogy a készítés során a másikra gondolsz. Átgondolod a kapcsolatotokat, és magadból is adsz egy darabot. Ehhez hoztunk nektek pár ötletet, amik kedvesek a szívünknek, és amiket bárki könnyen elkészíthet. És hogy mik szerepelnek az ötleteink között? Bátorító üzenetek, témaötletek videós ajándékhoz, gondolatok, amiknek mindenki örül, megerősítő mondatok, amiket minden gyereknek – és felnőttnek – hallania kellene.

A Hintalovon Alapítvány összeállításában biztosan te is találsz olyan ötletet, amit érdemes elkészítened. Töltsétek le, és találjatok sok örömet a készülődésben!

További ajándékötletekért olvasd el ezt a cikkünket!

Kiemelt kép innen