Fiú

Harry Potter írójának levele egy bántalmazott rajongójához

J. K. Rowling tökéletes és csodaszép válasza Johnnynak, bántalmazott rajongójának

Akár a Harry Potter is segíthet talpra állni egy hosszan tartó bántalmazás után. Olvasd el, milyen bátorító szavakat írt rajongójának J. K. Rowling! Nem is hinnéd, mi minden segíthet kilábalni egy nehéz időszakból ‒ akár egy regény is! 

Johnny, akit társai bántalmaztak, hosszú ideig J. K. Rowling könyveiben talált vigasztalást és támaszt. Tavaly végre eljött az idő, amikor találkozhatott is a szerzővel. Megajándékozta Rowlingot egy jegyzetfüzettel és egy levéllel, amelyben részletesen leírta, hogy hogyan segítettek neki a szerző könyvei. Bizonyítva, hogy van még jóság a világon, J. K. válaszolt a levélre – és a válasza tökéletes. Így szól:

Kedves Johnny!
 
Csodás a kézírásod! Ez nem a legfontosabb, amit mondani akarok neked, de gondoltam, megemlítem – rajongok a kézírásokért.
 
A fontosabb dolgokról:

Azt mondod, Harry segített életed egy olyan időszakában, amely egyértelműen borzasztó volt számodra. Nem könnyű szavakat találnom arra, hogy ez milyen sokat jelent nekem. Őszintén gyűlölöm, ha valakit bántanak a társai, és azt, ahogyan ezt még mindig gyakran „kezelik” az iskolákban.

Sokkol és felzaklat az, amit átéltél. A bátorságodat bizonyítja, hogy te mégis együttérző, becsületes és nyitott, érdeklődő emberré váltál. Barátom, a Griffendélben a helyed…

Köszönöm az elképesztően gyönyörű jegyzetfüzetet. Nagyon tetszik.

Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk. Addig is, leslek majd a Twitteren.

Szeretettel, Jo

Forrás

Kiemelt kép innen.