Kapcsolatok

Ezekre a kérdésekre kerestétek a választ ősszel

Biztos lehetsz benne, hogy nem csak téged foglalkoztatnak ezek a kérdések. A testünk, annak a változásai, a barátság, a szerelem mindenkit érint.

A Yelon azért van, hogy ne maradj egyedül a kérdéseiddel. Itt, az oldalon cikkeket találsz a téged érdeklő témákban.

Szerencsére nagyon sok, a testtel, lélekkel, szexualitással, világgal kapcsolatos kérdésre megtalálhatod a választ a Yelon oldalán – de vajon mi érdekli a többieket? Nézd meg, mely cikkeinket olvastátok a legtöbben ezekben a hónapokban.

Ezek a felfázás tünetei – és így lehet elkerülni

A lányok gyakori betegsége a felfázás, aminek a tünetei néha ijesztőek lehetnek. Fáj, ha pisilned kell? Folyton a mosdóba szaladgálsz? Lehet, hogy felfáztál? Mivel a lányok többségével ez időről időre megtörténik, érthető, ha sok kérdésed van ezzel kapcsolatban. Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan lehet megelőzni, mikor érdemes orvoshoz fordulni, és ott hogyan tudnak segíteni.

A külső női nemi szerv – tulajdonképpen hogy is néz ki a punci?

A szeméremtestek nagyon sokfélék lehetnek. A punci nagy része, bár a testünkön kívül, de rejtve van – érthető, ha sok a kérdés és a bizonytalanság körülötte. Lányként lehet, hogy nem tudod, hogy a tiéd normális-e, vagy csak szeretnéd jobban érteni, hogyan épül fel , és hogyan működik. Fiúként pedig kíváncsi lehetsz, mit is érdemes tudni a lányok nemi szervéről. Cikkünkből megismerheted az egyes részeit, azok kinézetét, működését, szerepét, és a legfontosabb tudnivalót: bármilyen is legyen, mindegyik rendben van, és szép a maga egyediségében.

Amikor feláll… De mikor, miért, hogyan, és mi az az erekció?

A fiúknak életében eljön az a pont, amikor olyan, mintha a nemi szervük önálló életet kezdene élni – ez pedig rengeteg kérdést vethet fel. Normális, ami történik? Mi zajlik ilyenkor a testünkben tulajdonképpen? Milyen az átlagos pénisz? Mennyi ideig tart, és milyen gyakran történik erekció? Miért nem úgy működik, ahogy akarom? A cikkünkben megtalálsz minden szükséges információt a témában, és elolvashatod, hogy mi segíthet, ha még nem igazán tudod, hogyan kezeld ezeket a változásokat.

Mindenki másképp szeret – de honnan tudom, hogy ő szeret-e?

Szeret? Nem szeret? Amilyen gyakran felmerül ez a kérdés, annyira összetettnek tűnhet sokszor a válasz. Vannak vajon egyértelmű jelek? Honnan tudhatod, hogy jól értelmezed-e ezeket? Hogyan lehet beszélni minderről, az ezzel kapcsolatos érzéseinkről? És ha ennyi nem lenne elég, legalább ilyen fontos az is, hogy te mit érzel: mire vágysz, mit szeretnél… Na de hogyan lehet mindezt ennyi ismeretlennel és bizonytalansággal  közös nevezőre hozni? Cikkünkben ehhez gyűjtöttünk kérdéseket és ötleteket.

Az óvszerről 2 dolgot kell tudni: ismerni a jó méretet, és használni

Az óvszernek van egy óriási előnye a többi védekezési módszerrel szemben: tényleg minden tekintetben biztonságos, és amilyen egyszerűen hozzáférhető, olyan könnyen használható. Jó, jó, de mégis, pontosan hogyan? Erre találsz válaszokat ebben a cikkben, hiszen bár az óvszerek a legkülönfélébb színekben, formákban, alakban kaphatóak, de a legfontosabb mégis a megfelelő méret és a megfelelő használat. Az elején szinte mindenki izgul, és fél, hogy bénázni fog, de egyrészt: ha nem is sikerül majd elsőre minden tökéletesen, az is teljesen rendben van; másrészt: ez a bejegyzés éppen ebben segít.

Nagy Viktória

Kiemelt kép: John Hersey.