Test

Ezt érdemes tudnod, ha a szőrtelenítés mellett döntesz

Természetes szőrösség vagy divatos szőrtelenség? Szőrtelenítsünk? Ha igen, akkor hogyan? Vagy engedjük el ezt az egészet?

Szőr volt, szőr van, és szőr lesz is, amíg nem kezdünk vele valamit. Mit tegyünk, ha a testünk nem követi automatikusan az aktuális divatot?

A fizika: borotvával

Lehet vágni, krémezni vagy kitépni. A borotva esetében az a legfontosabb, hogy sose csináljuk sietve. Nincs is annál „vonzóbb”, mint amikor szőr helyett vérző sebek díszítik a női lábat. Sőt, a víz és a szappan is igen hasznos. Nélkülük nem csak fájdalmasabb, de kevésbé hatékony is a művelet. Randi előtti pánikban sose vegyünk kezünkbe ilyen veszélyes eszközt, mert könnyen megeshet, hogy romantika helyett horror következik. És még valami! Ha ezt a módszert választod, mindig csak a saját borotvádat használd! Nyilván fogkeféből is mindenkinek van sajátja…

A kémia: krémmel

A krémnek egyrészt borzalmas szaga van. Emellett ijesztő bizonyítéka annak, hogy mi mindenre képes a kémia. A végeredmény pedig nem mindig a bársonyosan sima bőr. És sose használjuk intim helyeken, bár az a borotvával sem könnyű, főleg a lányoknak.

A tesi: epilálás és gyanta

Az epilálás vagy gyantázás pedig egyáltalán nem fájdalommentes. Legalábbis eleinte. Testünk azért a rendszeres használat során hozzászokhat a tépkedéshez. Így ha elég kitartóak vagyunk, néhány alkalom után már képessé válhatunk szinte könnyedén legyőzni a testünket borító dzsungeleket. Azért a gyanta otthoni alkalmazása csak a nálam ügyesebbeknek ajánlott. Néhányszor próbáltam, de ez a csodás anyag minden alkalommal valahogy természetellenes módon ragadt mindenhez a szőrszálaimon kívül. Az eltávolítani kívánt szörnyetegek kegyetlenül röhögtek rajtam, miközben a lakás, az arcom és a kezem úszott a gyantában. Szóval ha neked is mindig a vajas felével esik a földre a kenyér, akkor csak óvatosan vele!

A lusta: végleges szőrtelenítés

És van ugye a végleges szőrtelenítés, amihez aranyárban juthatunk csak hozzá. Mivel aranybányám nincs, így ezzel még nem próbálkoztam. De azoknak, akik ezen gondolkodnak, felhívnám a figyelmüket, hogy sosem tudhatjuk, mikor hogyan változik a divat. Nehogy aztán 10 év múlva egy újabb vagyont kelljen költeni szőrbeültetésre, hogy ne legyen ciki, hogy csupaszok vagyunk, mint egy újszülött!

A természetes: praktikus

Akik pedig a különböző önkínzó praktikák helyett a természetességet választják vagy egyszerűen a praktikusat, mert nem szeretnek télen fázni, nyugodjanak meg! Ők sincsenek egyedül. Mert hát mégis csak akár tetszik, akár nem, a szőrünk is mi vagyunk. Ha jólesik, éljünk vele boldogan!

Papp Helga

Kiemelt kép innen.