Vélemény

Az első szerelem: gyomortépő lepketornádó

Mindenkit megkínzok azzal, hogy megmutatom, hogy kell szeretni. Emlékszel rám? Vagy még nem találkoztunk? Nyugalom: az első szerelem mindenkit elér.

Akkor török rád, amikor nagyon nem számítasz rá. Azt nézem ki neked, akivel már 10 éve egy padban ülsz, vagy akit csak egy szemvillanásra láttál. Lepkéket telepítek a zsigereidbe, megremegtetem a lábaid, és gondoskodom az arcod természetellenes vörösségéről.

Ábrándozz a szeméről, a szavairól

Minden gondolatodat teleteszem vele. Nem érdekel, hogy javítanod kell matekból, vagy mosogatnod kell. Ábrándozz a szeméről, szavairól. Pörgesd vissza a pillanatokat, amikor totál hülyét csináltál magadból előtte.

Aztán közelebb cibállak hozzá, hogy mesterségesen laza hangon elmekegj neki egy kínos kérdést, és közben úgy bámuld, mintha Nutellából lenne.

Gyomorgörccsel boldogan?

Majd jön az „írjak-e neki?” és a „jó ég, válaszolt!” és a „mit válaszoljak neki?!”, teljes gyomorgörccsel, de boldogan. Először csak üzenetben, majd személyesen beszéltek, aztán összehozom az első randitokat.

Nem olyan lesz, mint a filmekben. Hanem igazi.

Az első csók

És akkor jön a tűzijáték: az első csók, amikor a gyomorlepkéidet forgószél kapja fel, és minden értelmet nyer, mert minden ehhez a pillanathoz vezetett.

Bevezetlek titeket az örök rejtelmekbe: miért jó kézen fogva járni, és miért olyan jó az illata a másiknak. Együtt mentek mindenhová, szívecskés üzenetek, hónapforduló, virág, csoki, boldogság.

Tartson örökké?

Akkor lesz vége, amikor rájössz, hogy ez nem mehet örökké, és ki tudsz lépni az álmaidból. Akkor összetöröm a szívedet, és te rájössz, hogy a lepkéid nem barátok, hanem élősködők. És a szerelembe, különösen az elsőbe, bele lehet halni.

De ígérem: legközelebb már nem fog ennyire fájni.

Csáki Zsanett (19 éves)
A cikk a Yelon pályázatán 2. helyezést ért el.

Kiemelt kép: Ruby Taylor