Szex

A szüzesség nem más, mint amit az számodra jelent

Kincs? Ajándék? Teher? Mindegyik? Egyik sem? Számodra mit jelent a szüzesség?

A szüzesség régen

A lányok szüzességének akkor volt „kincs” értéke, amikor a lányok maguk is árunak számítottak. Ma viszont akár lány vagy, akár fiú, a tested nem áru, és nem arra való, hogy eladd, elajándékozd, vagy más módon áruként használd, másvalaki rendelkezésére bocsásd. A testedről csak neked van jogod dönteni.

Sokan hiszik, hogy a fiú ártatlansága olyasmi, amitől jó, ha minél előbb megszabadul, és innentől számít majd férfinak. Mostanában előfordul, hogy lányokkal kapcsolatban is felmerül: ha még szüzek, akkor éretlenek, még nem eléggé „nők”, le vannak maradva, főleg az olyan társaikhoz képest, akik már élnek szexuális életet

A szüzesség ma

Akár fiú, akár lány vagy, a tested és a szexualitásod a tiéd, a saját érzéseid és körülményeid szerint csak te dönthetsz róla. Nincs olyan, hogy túl korán vagy későn, csak olyan van, hogy neked mikor jó, mikor találkozol olyan partnerrel, akivel kedved van a szexhez. 

Ha mások véleménye miatt mész bele szexuális kapcsolatba, nem a saját vágyaidat követve, akkor nem valószínű, hogy sok örömet találsz majd benne.

A Yelon szerkesztősége

Kiemelt kép innen