Vélemény

Tudd meg, mire használják a többiek a Snapchatet

Mi az a Snapchat, és miért kutyul rajta mindenki?

A Snapchat egy olyan alkalmazás, ami beszélgetésre és képmegosztásra való.

Ha látsz valami érdekeset, vicceset, akkor kirakod a snapedre (az oldaladra), hogy akik téged követnek, azok is lássák. Persze a snaped nem marad meg örökre, hanem egy napon (24 órán) belül ELTŰNIK. Ez a snapchat egyik előnye. Emiatt sokan úgy érzik, nem olyan nagy a felelősség a felrakott vagy elküldött képekért, videókért. De amúgy ha esetleg meg akarnád tartani a képet vagy a videót, amit felraktál, akkor el is tudod menteni.

Üzenetküldés és beszélgetés

Van a Snapchatnek egy üzenetküldő része is, amin lehet beszélgetni, és egymásnak videót, fotót küldeni.

Kutyulás és a többi face a Snapchaten

A Snapchatnek vannak vicces face-ei (fotókra rakható kiegészítői), amik pl. kutyusfejet csinálnak neked vagy koszorút. Általában naponta változnak ezek a facek is. De például ha nagyon korán kelsz  vagy pont éjfélkor van a kezedben a teló, akkor az időt oda tudod filterelni (rakni) a képedre és akkor mindenki látja, hogy mikor csináltad azt, ami a fotón van. Amit kiraksz vagy elküldesz, arra a dátumot is odarakhatod, és írhatsz is hozzá.

Én miért szeretem?

Az fogott meg a Snapchatben, hogy nem kell, hogy olyan komoly vagy szép kép legyen, amit megosztasz, mint amit pl. Instagramra vagy Facebookra raksz fel.
Hanem lehet vicces vagy akár értelmetlen is.

Azért arra vigyázz, hogy csak olyat rakj fel, amit később nem fogsz megbánni. Azt is tudnod kell, hogy bárki le screenshotolhatja a snaped (azaz lefotózza a kijelzőt a telefonján), aki követ. Például ezért is jó, ha csak olyannak engedd meg, hogy kövessen, akit ismersz. 

Benkő Lili (13 éves)

Kiemelt kép innen.