Kapcsolatok

Ezért lehet veszélyes, ha valakivel csak a netről ismeritek egymást

Err figyelj, ha neten ismerkedsz - a virtuális valóságban nem csak a távolság változhat meg...

A neten nem biztos, hogy mindenki az, akinek látszik! Nem árt megfogadni pár tanácsot ahhoz, hogy online ismerkedés közben is biztonságban legyél. 

A virtuális valóság nem csak a fizikai távolságot szünteti meg…

A netben az egyik legjobb dolog az, hogy akár a lakóhelyedtől messze élő emberekkel is barátkozhatsz. De sose felejtsd el, hogy a virtuális valóság egyik fontos tulajdonsága, hogy viszonylag könnyen alakítható! Amikor valakit nem ismersz személyesen, sosem tudhatod biztosan, hogy az-e, akinek mondja magát. A tizenkét éves lány simán lehet negyvenéves férfi. Intő jel lehet, ha nem találsz közös képeket az illető barátaival, ha nincsenek baráti kommentek a képei alatt, ha alig pár ismerőse vagy követője van. 

Figyelj a tempóra, és vigyázz a titkaidra

Ha valakivel online ismerkedsz meg, és azt veszed észre, hogy nagyon hamar próbál a bizalmadba férkőzni, titkokat oszt meg veled, és a titkaid felől érdeklődik, különlegesnek, fantasztikusnak mond, pedig még alig beszélgettetek, akkor nem árt óvatosnak lenned.

  1. A privát profil a jó profil! Te döntsd el, pontosan ki láthatja a dolgaidat! Ezt a beállításokkal teheted meg.
  2. Facebookon azt igazold vissza, akivel tényleg ismerősök vagytok, nem csak a netről ismeritek egymást!
  3. Az ismerőseid listáját ne add ki a kezedből, állítsd be, hogy ne legyen látható!
  4. Minden közösségi oldal ad biztonsági tanácsokat, ezeket nemcsak elolvasni, megfogadni is érdemes, mert több millió balul elsült eset alapján alakították ki őket, amivel sok bajt megspórolhatnak neked.

Mérő Vera

Kiemelt kép innen.