Test

Mikor nő meg végre a mellem, és mekkora lesz?

Ahány mell, annyi méret és forma - és annyi különbség, hogy kinek, mennyi idő alatt, mikorra nő meg a melle

Annak, hogy hány éves korodban kezd el nőni a cicid, és hány éven keresztül növekszik, semmi köze nincs ahhoz, hogy mekkora lesz. Azt, hogy kinek milyen nagyra nő a melle, nem lehet előre tudni. Egy közepes mellméretű anyukának lehet nagymellű nagylánya, aki a telt keblű apai nagyira hasonlít, és egy kis mellű kisebbik lánya, aki a soványabb, kis mellű anyai nagymamára. 

Ahány mell, annyi méret és forma

Általában alma- és körteformájút szoktak megkülönböztetni, de számtalan fajta mell létezik, mert nem csupán méretre, de alakra is nagyon különbözőek lehetnek. Almának szokták hívni a kerekebb cicit, amelynek középen helyezkedik el a bimbója. Körte formájú az a mell, amely hosszúkásabb, és a bimbója lejjebb ül. Jó ezt tudni, nehogy úgy járjunk, mint egy édesanya, aki ezt mesélte nekem a kamaszkoráról:  

Iszonyatosan elkezdett zavarni, hogy ami nekem nőtt, az nem mell volt. Én legalábbis így gondoltam. Mit tudtam én akkor? Fogalmam sem volt, hogy ahány nő, annyiféle mell! Azt hittem, hogy a mell, az egy kerek valami, a közepén egy bogyóval. Hát, az enyém nem ilyen volt!

Nagy, gömbölyű és szimmetrikus mellekkel leginkább a filmekben találkozhatunk

Hát persze, mert mindenkinek másmilyen! Vannak kerekek, oválisabbak, előre meredők, oldalra kacsintók, felfelé vagy lefelé nézők, kicsik, nagyok, szembeötlők, szerényen megbúvók és még ezernyi féle. Az újságok, filmek és óriásplakátok azt üzenik, hogy szinte mindenkinek nagy és tökéletesen gömbölyű mellei vannak, pedig a valóságban ez nem így van.

Vajda Melinda

Hoppál Bori

Ez a cikk részlet Az én testem – kamaszlányok kérdései, Hoppál Bori válaszai című könyvből.

Kiemelt kép innen.