Szex

A korai magömlés érzelmi okai és a teljesítménykényszer

A szeretkezés nem a teljesítményről szól: a teljesítménykényszer inkább árt, mint hogy segítene.

A szeretkezés nem a teljesítményről szól, hanem a bizalomról, szeretetről, egymásra figyelésről, a közös vágyról és az elfogadásról.

A korai magömlésnek testi és érzelmi okai is lehetnek.

A szex nem a pettinggel kezdődik. Amikor a nap folyamán érezteted partnereddel, hogy fontos neked, hogy szereted, este sokkal könnyebb neki is ellazulni, érzékibbé, sőt érzékenyebbé is válik, és amíg rá figyelsz, nem azon szorongsz, hogy elég jó vagy-e. Így máris könnyebb egymás ritmusát felvenni a szeretkezésben.

Érzelmi összetevő

Az érzelmi összetevő a másik fontos tényezője annak, hogy mennyi idő után jut el egy férfi a magömlésig. Ha sok feszültség van egy fiúban, az az elején fokozza az izgalmi állapotát és az érzékenységét is, ám le is rövidíti az orgazmusig vezető időt.

Teljesítmény

A fiúkban könnyen kialakulhat egy teljesítményszorongás, ha attól tartanak, hogy nem tudnak megfelelően teljesíteni a partnerükkel. Onnantól azonban, ha ez a szorongás valakiben kialakul, a helyzet már egy közös, a partnereddel együtt kezelendő kérdés. 

A szeretkezés nem a teljesítményről szól, hanem a bizalomról, szeretetről, egymásra figyelésről, a közös vágyról és az elfogadásról. Ha ezekre helyezitek a hangsúlyt szexuális együttlétkor, sokkal kisebb eséllyel alakul majd ki a teljesítményszorongás.

Ha valakinek korai magömlése van, az már mindig így marad? Olvass tovább!

Szőke András

Kiemelt kép innen.