Kapcsolatok

Az első randi előtt – Dolgok, amiken kár izgulni

Az első randidra készülsz? Lehengerlő vagy, mint egy úthenger, vagy félénk, mint egy nyuszi? Nem kell tökéletesnek lenned, elég, ha önmagadat adod…

Végre megbeszéltétek az első randit? Szuper!!! Akkor talán már el is kezdted átrágni magad a legfontosabb témákon – például hogy mit veszel fel. Szerintem nem tudsz nagyot hibázni, ha a kedvenc ruhadarabodat választod. Kivéve persze, ha az a pizsamád. Akkor inkább keress tovább!

Aztán felmerülnek olyan fontos pillanatok, mint a találkozás és az elköszönés. Teljesen rendben van, ha az elején kicsit bizonytalankodtok, hogy adjatok-e puszit, vagy inkább megöleljétek egymást. Ha nem ugyanarra gondoltatok, akkor a köszöntés félre tud csúszni egy hátba veregetésbe vagy egy hivatalos kézfogásba – ami akár még rendben is lehet, bár ez inkább akkor aktuális, ha házat szeretnél venni tőle. De legyél nyugodtan kezdeményező, persze azért ne egy úthenger módjára.

Izgulsz? Ne aggódj, nem vagy vele egyedül

Mert a randi ‒ főleg az első ‒ az az alkalom, ami előtt mindenki izgul. Szóval ha te kicsit is határozott vagy és kedves, azzal csak segítesz a másiknak. És ha már randiztok, akkor nyilván tetszetek valamennyire egymásnak, úgyhogy felesleges ezen izgulni végig. A határozottság viszont nagyon vonzó. Na, nem kell kétségbeesni, mert a határozatlanság is az lehet. Merthogy az ilyen szituációkban mindenki képes bénázni. Még a legmenőbbek, legnagyszájúbbak is átmennek ilyenkor nyusziba, és búcsúzáskor kancsal szemekkel bámulnak a másik arcába azon gondolkodva, hogy megcsókolják-e vagy sem.

A ciki egy első randin lehet cuki

Már csak azért is, mert ha valami fontos, akkor idegesek vagyunk miatta. És így képesek vagyunk olyan dolgokat is elrontani, amiket máskor sosem. Így aztán nyilván leesik a gombóc a fagyidról, rossz buszra szállsz fel, összevissza beszélsz, vagy épp meg sem szólalsz. Azt viszont ne felejtsd el, hogy ez is te vagy! A bénaságok is hozzád tartoznak, és ezekkel együtt leszel az, aki vagy. Ezektől vagy különleges. Ha pedig mind egyformán tökéletesek lennénk, még egy első randin is, akkor mibe szeretne bele a másik? Mert ha valaki tetszik, akkor a hibái, tévedései is tetszenek. Sőt, talán azokat szeretjük a legjobban.

Veled akart randizni, szóval csak add magadat

Szóval egy első randin az lehet az egyetlen igazán fontos küldetés, hogy magadat add, minden tökéletlenségeddel együtt. Ez a módja annak, hogy tényleg téged szeressen meg a másik. Így biztos lehetsz benne, hogy mindig önmagad maradsz, és nem kell akár egy életen át megjátszani, hogy valaki olyan vagy, aki igazából egyáltalán nem.

Papp Helga

Kiemelt kép innen.