Kapcsolatok

Honnan tudom, hogy tetszem neki? Mit tehetek, ha bejön?

Csupa, csupa kérdés: tetszem neki? Többet akar? Tudja, én mit akarok? Miért küldözget szívecskéket? Mi ez az egész..?

Könnyen lehet, hogy sokaknak tetszel, de mégsem akarják ezt a tudtodra adni. Már csak azért sem, mert attól, hogy tetszel valakinek, még nem biztos, hogy akar tőled valamit, vagy mer kezdeményezni. A legtöbb ember fél a visszautasítástól, ezért mielőtt kezdeményezne, szeretne megbizonyosodni arról, hogy nem reménytelen a dolog.

Vannak biztos jelek?

Lehet, hogy te is így vagy ezzel, és ezért szeretnéd, ha valamilyen biztos jelét adná valaki, hogy tetszel neki. A legtöbb esetben nem csak a megérzéseidre hagyatkozhatsz. Ha úgy veszed észre, hogy valaki többet néz téged, mint amennyit a helyzet indokolna, vagy általában igyekszik a közeledben lenni, lehet, hogy bejössz neki. Az is feltűnhet, ha valaki figyelmes veled, vagy mindig kedvesen mosolyog, ha meglát: ez jelent valamit. Érdemes megfigyelned, hogy ez másfajta magatartás több-e, mint ahogyan másokkal viselkedik. Van-e valami, ami csak neked szól?

Te adsz jelzéseket?

Ha szívesen fogadod az érdeklődését, akkor ezt jelezheted is. Visszanézhetsz, visszamosolyoghatsz, így adhatod a tudtára, hogy ha akar és mer, kezdeményezhet. De azzal sincs semmi baj, ha te vagy a bátrabb, és te teszed meg az első lépést. Van úgy, hogy a másik még nem áll készen arra, hogy a nézésből, mosolygásból járás is legyen. Ha te vagy a kezdeményező fél, ez rosszul eshet neked, de ne felejtsd el, hogy ez fordítva is megtörténhetne: neked is tetszhet valaki úgy is, hogy nem vagy benne biztos, hogy szeretnél-e járni vele.  

Kacsacsőr három, kettőspont csillag

A virtuális térben a tetszésnyilvánításról még nehezebb megállapítani, hogy mi is van mögötte. Ha valaki szívecskéket küldözget neked, ez azt is jelentheti, hogy tetszel neki, de ha a tényleges, személyes viselkedése ezt semmilyen módon nem bizonyítja, akkor talán más volt a szándéka. Nem csak azért jelölhet be téged ismerősnek valaki, mert tetszel neki: az is lehet, hogy csak szeretné, ha minél több ismerőse lenne. A virtuális térben szerzett vagy csak ott aktív ismeretségek csak akkor válnak valódivá, ha élőben is van folytatásuk.  

A visszautasítás

Van úgy, hogy olyannak tetszel, aki neked biztosan nem jön be. Ebben az esetben neked ‒ és neki is ‒ az lenne a legegyszerűbb, ha sem a magatartásoddal, sem a szavaiddal nem bátorítanád. Ha kezdeményez, és visszautasítod, de csak arról beszélsz, hogy nem szeretnél vele járni, és nem arról, hogy ő milyen, akkor nem bántod meg. Bármilyen korú is vagy, csak olyan módon utasítsd vissza valaki közeledését, amiről úgy érzed, hogy te is el tudnád viselni, ha veled történne. Például mondhatod azt, hogy nagyon kedves tőled, hogy így érzel, de én sajnos nem. Ennél több magyarázatra nincs is szükség. 

Miért nem jó, ha „csak úgy tesztek, mintha”

Nem kell csak kíméletből elfogadnod a másik kezdeményezését. Csak azért, hogy ne bántsd meg, még nem kell vele járnod. Mint ahogy az sem elég ok az együttjárásra, hogy épp nincs jobb. Egyikőtök sem jár jól, ha csak úgy tesztek, mintha kölcsönös lenne az érdeklődés egymás iránt. 

Viszont ha örülsz a kezdeményezésnek, vagy elég bátor vagy ahhoz, hogy te tedd meg az első lépést, és el tudsz fogadni egy esetleges elutasítást is, akkor sok sikert!

A Yelon szerkesztősége

Kiemelt kép innen