Fiú

Amilyennek elképzeljük a tökéletes kapcsolatot – és a valóság

Milyen igazából egy boldog kapcsolat? Ahány szerelem, annyi válasz, de akad néhány tévhit ezzel kapcoslatban, amiről nem baj, ha tudsz.

Annyi mindent írtak már a kapcsolatokról, hogy az ember nem tudja, mi az igaz, és mi nem.

Minden kapcsolat egyedi, mégis rengeteg cikk szól arról, milyen egy boldog pár. Íme néhány tuti biztosnak tekintett igazság, amit akár azonnal elfelejthetsz! Bár ezt a listát a felnőtt kapcsolatokról írták, nagy része a fiatalok párkapcsolatára is igaz.

5. Minden kapcsolat törvényszerűen szenvedélyesen kezdődik.

Nem minden kapcsolat kezdődik őrült rajongással. Tehát nemcsak az izgalomra és a szenvedélyre érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy kényelmesen, biztonságban érzed-e magad valaki mellett, vagy nem. Egy jó kapcsolathoz sokkal fontosabb, hogy tudtok-e együtt nevetni, és megbíztok-e egymásban.

4. Egy boldog kapcsolatban ugyanaz érdekli mindkét felet.

Mindenkinek megvan a saját érdeklődési köre és hobbija. Ne gondold, hogy csak mert téged az opera érdekel, a lehetséges párod pedig a vadvizi evezésért van oda, nem lesz miről beszélgetnetek, és boldogtalanok lesztek egymás mellett. Pont ellenkezőleg: a saját érdeklődési köröd még vonzóbbá tehet a másik szemében.

3. A boldog párok sosem veszekednek.

Azok az emberek, akik nem szoktak összeveszni, általában inkább közömbösek. A párok, akik nem vitatkoznak, gyakran már a szakítás felé vezető úton járnak. Szó sincs arról, hogy a csúnya beszéd és a bántalmazás rendben lenne, de kis viták miatt nem érdemes aggódni. Ezek bárkivel megtörténhetnek, és a partnereddel így tanuljátok meg jobban megérteni egymást. És kibékülni mindig jó.

2. Egy boldog pár imádja a másik barátait és rokonait.

Ne várd el a párodtól, hogy feltétel nélkül szeresse a rokonaidat és barátaidat! Neked sem kell odalenned az ő családjáért. Csak egymást választottátok a kapcsolatotokban. Ezt követően úgy kell megszervezned a találkozókat a többiekkel, hogy lehetőleg senki ne bántódjon meg. Az a lényeg, hogy beszéljetek egymással és a családotokkal is a vágyaitokról és a határaitokról.

1. A boldog párok mindig együtt vannak.

Az csak látszat, hogy a boldog párok soha nem töltenek időt egymás nélkül. Előbb vagy utóbb minden ember szeretne egyedül lenni egy kicsit. Egy jó kapcsolatban a felek értik ezt, és megadják egymásnak a saját teret. Nem szabad hibáztatnod magad, mert egyedüllétre vágysz. Ez nem jelenti azt, hogy már nem szereted a partneredet: pont ellenkezőleg, segít fenntartani az egymás iránti érzéseket, és akár új életet is tud lehelni a kapcsolatotokba.

Ráadás

Azt, hogy milyen egy „tökéletes” kapcsolat, gyakran a reklámokból és filmekből lessük el. De ezeknek nem sok közük van a valósághoz. Ezt ne felejtsd el, amikor észreveszed a partnered kicsi hibáit! Ezek azok, amik valódivá teszik őt.

Készült a Bright Side cikke és képei alapján.

Kiemelt kép innen