Lélek

Kreatív karantén: 30 napos offline kihívás unalom ellen

Nehéz kikapcsolni? Elég a sok online jelenlétből? Unatkozol? Hétfőtől egy izgalmas közös kalandra hívunk

Hétfőtől (április 6.) kezdődően 30 napon keresztül minden nap megosztunk itt egy ötletet, ami karanténkörülmények között, egy átlagos háztartásban fellelhető dolgok segítségével, extra bevásárlás nélkül is könnyen kivitelezhető.

Nehéz kikapcsolni? Elég a sok online jelenlétből? Unatkozol? Hétfőtől egy izgalmas közös kalandra hívunk téged! 30 napon át, minden reggel megosztunk egy kreatív ötletet a Kreatív karantén kihívás oldalán, és ebben a bejegyzésben. Ezek mind csak lehetőségek, semmilyen kötelezettséggel nem járnak és bármit változtathatsz rajtuk. Ha van kedved velünk megosztani az eredményt, várjuk szeretettel a Facebook-esemény oldalán vagy a program@yelon.hu e-mail címen. Kalandra fel!

Harmincadik (befejező) nap

Ma visszatérünk az első feladványok egyikéhez – emlékszel, amikor tavaszt varázsoltunk a lakásba, kb. 1 hónappal ezelőtt?

Nagyon szerettük ezt a közös kalandot, és köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Huszonkilencedik nap

Néhány kedves szó mindig, mindenkinek jól esik! Egy hosszú hétvége utáni első hétfőn pedig még a szokásosnál is nagyobb szükség lehet rá.

Huszonyolcadik nap

Mert egy kis varázslatra általában a hétköznapokban van igazán nagy szükség!

Huszonhetedik nap

Van, amikor olyan érzésünk van, mint ha minden nap éppen ugyanolyan lenne, mint az előző… ma ezen változtatunk!

Huszonhatodik nap

Sokszor azért nem találjuk a megfelelő mémet egy-egy helyzetben, mert még nem készült el – most itt az idő, hogy változtassunk ezen!

Huszonötödik nap

Állatkert? Sziklakert? Akvárium? Mandala? Szivárvány? Egy biztos: nem minden kavics, ami elsőre annak tűnik – a többi pedig csak Rajtad múlik!

Huszonnegyedik nap

Bruckner Szigfrid azt állította, ő a legnagyobb költő a Négyszögletű Kerek Erdőben… de azon kívül még lehet esélyed!

Huszonharmadik nap

Ma felhasználjuk azt a stresszt, amire Neked már nincs szükséged – készíts velünk stresszlabdát!

Huszonkettedik nap

Most nem utazhatunk, de a képzeletünkben bárhova eljuthatunk! Írd meg a nagy utazásod történetét!

Huszonegyedik nap

A Föld legfurcsább teremtményét keressük – segítesz?

Huszadik nap

Ma nem kell vigyáznod, hogy nehogy összekend magad – sőt!

Tizenkilencedik nap

Vannak olyan rossz érzések, amik feloldódnak a színekben – ha jó színeket választasz, és jól használod őket!
A Színtiszta Stresszoldó oldalán például szuper ötletekből válogathatsz!

Tizennyolcadik nap

Mind tudjuk, néha milyen nehéz megtalálni az egyensúlyt, akár belül, akár kívül keresnénk… mindenesetre mára olyan feladványunk van, amiben jó eséllyel meglelheted!

Tizenhetedik nap

Unod már, hogy a karanténban sokszor a reggeli kakaó vagy az ötórai tea is ugyanolyannak tűnik? Dobd fel ma a megszokott italaidat egy új összetevővel!

Tizenhatodik nap

Szeretsz zenét hallgatni, de unod már az ismerős számokat? Lehet, hogy olyan műfajokban is találsz új kedvenceket, amire nem is gondoltál korábban!

Tizenötödik nap

Színeseket, matricákat, papírokat, kreatív ötleteket elő – ma egy hétköznapi tárgyat “újítunk fel”: ha van kedvenc füzeted, naptárad, naplód, itt az ideje tavaszi díszbe öltöztetni!

Tizennegyedik nap

Szívesen írnál egy saját történetet, de úgy érzed, hogy nem jön az ihlet? Hívd segítségül a barátaidat, és próbáljátok ki, mi vár rátok, ha együtt kezdtek bele egy közös történetbe!

Tizenharmadik nap

A konyhában is érezheted magad művésznek – anélkül is, hogy be kellene kapcsolnod a tűzhelyet. Próbáld ki, mi történik, ha szabadon engeded a fantáziád szendvicskészítés közben. Csatlakozz, és hagyd, hogy a megszokott alapanyagok új életre keljenek!

Tizenkettedik nap

Ha valaki magába roskad és mellé esik, az pech. Ha viszont valaki tud ennél jobb viccet, az szerencse, a kreatív karantén 12. napján ugyanis jól jöhet:

Tizenegyedik nap

Mindenki kenyeret süt? Te is sütnél valamit? Vagy csak unatkozol? Esetleg nasiznál egyet? Csatlakozz hozzánk egy nagyon gyors és egyszerű sütire!

Tizedik nap

A tánc könnyen felvidíthat, és segíthet, hogy kicsit felpörgesd a hangulatod, vagy épp megnyugodj, ha arra van szükséged. Találj ki egy táncmozdulatot, ami csak a tiéd! Ha van kedved, tanítsd is meg valakinek, és táncoljatok együtt!

Nézd meg, honnan, hova fejlődött a tánc az elmúlt 70 évben:

aztán találj ki egy saját mozdulatot, vagy tanulj meg egy új lépést:

Kilencedik nap

Tudod, hogyan lesz a nyugtató firkálgatásból mandala? Tarts velünk, megmutatjuk!

Ha van kedved velünk megosztani az eredményt, várjuk szeretettel a Facebook-esemény oldalán vagy a program@yelon.hu e-mail címen.

Nyolcadik nap

Írj locsolóverset! Ha már rendhagyó Húsvétunk van, miért ne költhetnének  lányok is locsolóverseket? És milyen is egy jó locsolóvers? Amilyennek csak szeretnéd!

Hetedik nap

Az elkövetkezendő hetekben vigyázunk egymásra és otthon maradunk. De otthonról is utazhatunk! A képzeletnek egy karantén sem szabhat határt! Te hova utaznál el? Képzeld el és valahogy jelenítsd meg! Adunk hozzá tippeket. 😉

Hatodik nap

Ha találsz otthon BÁRMIT, amivel festeni lehet 🎨 itt találsz szuper ötleteket és technikákat egy kis kreatívkodáshoz!

Ha van kedved velünk megosztani az eredményt, várjuk szeretettel a Facebook-esemény oldalán vagy a program@yelon.hu e-mail címen.

Ötödik nap

Ismered a papírhajtogatás művészetét, az origamit? Ha még nem, csatlakozz hozzánk és próbáld ki! Ha pedig igen, keress új kihívásokat benne!

Mi is segítünk egy-két ötlettel!

Várjuk a megosztható papír-remekeiteket a program@yelon.hu címre! Hajtogatásra fel!

Negyedik nap

Vannak napok, amikor nehéz felkelni, nehéz vidámnak lenni. És ez jól van így. Mikor négy fal közé vagyunk zárva, gyakori, hogy unatkozunk, lehangoltak vagyunk. Ma dobd fel a hangulatodat és akár a családtagok, barátok kedvét is azzal, hogy rendhagyó – és emiatt meglepő – módon öltözöl fel. Lehet ez a kedvenc alkalmi ruhád, egy vicces kiegészítő, vagy akár egy komplett jelmez is! Bármi, amihez kedved van – és ami jó eséllyel mosolyt csal majd a többiek arcára is, akikkel a lakásban, vagy a mai videóhívásokban találkozol!

Harmadik nap

Lassan itt a Húsvéthétfő, amikor néphagyomány szerint a fiúk meglocsolják a lányokat, amiért cserébe csokit, pénzt, vagy festett tojásokat kapnak. Idén nem várható nagy locsolkodás, de attól még tojást festhetünk! És ha már rendhagyó Húsvétunk lesz, miért ne csatlakozhatnának a fiúk is?

Hoztunk pár ötletet a tojások kifújására:

és természetes, otthon megtalálható alapanyagokkal való festésére:

Ti hogyan szoktátok? Mivel festetek? Ha még nem próbáltátok, itt az alkalom! Az eredményeket pedig szívesen látjuk az esemény facebook-oldalán, vagy a program@yelon.hu e-mail címen.

Második nap

Ma egy kis mozgásos programra hívunk téged! Tudsz zsonglőrködni? Ha még nem, itt az ideje megtanulni! Ha pedig már igen, próbáld ki minél több, változatos dologgal. Használhatsz labdákat, zoknigombócokat, párnákat, plüssöket, vagy bármit, amit biztonságosan tudsz dobálni.
Ha szeretnél, most puskázni is ér – itt megnézheted, hogyan érdemes elkezdeni 2 labdával

itt pedig a folytatás, 3 labdával.

Milyen ötleteid voltak? Hány tárggyal, meddig tudtál zsonglőrködni?

Első nap

Tavasszal minden életre kel 🤗Ma egy kis életet varázsolunk mi is a lakásba 🌸

Kiemelt kép innen