Vélemény

Kedves távoktatási rendszer! – diákként az online oktatásról

Téged is a sírógörcs kerülget a szokásos idegesség mellett, mióta otthonról tanul mindenki? Ismerd meg egy kor- és sorstársad gondolatait.

Reggeltől estig ülni a gép előtt és csak csinálni a feladatokat – persze csak akkor, ha megtalálod, melyik platformon van. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Gyermekjogi Követének levele az otthoni tanuláshoz.

Igaz, hogy több, mint 2 hete megjelentél de eddig (természetesen) az iskola és a jelenlegi helyzet miatt nem volt időm rád. Nehéz összeszedni a gondolataimat, egyeszerűen nem lehet szavakban kifejezni, mennyire súlyos volt eddig is a helyzet a magyar oktatás szabályozásában és az ebből kifolyólagos színvonalában, viszont most egyenlő lett a totális káosszal. Egyszerűen nem akarom, hogy további olyan dolgokat “tanuljak”, amiket se nem értek, se nem szeretek, se nem tartok hasznosnak. Tudom, más sem. Mégis mindent “megtanulok” (ideiglenesen, a számonkérésig) csak azért, hogy jó pontjaim legyenek és felvegyenek egy egyetemre, hisz te is tudod mit mondanak: diploma nélkül soha nem viszem majd semmire se, nem mintha tudnám a jelenlegi álláspont alapján mikor lehetne majd diplomám.

De most, sokkal többet kérsz számon, mégis sokkal feleslegesebb dolgokat.

Reggeltől estig ülök a gép előtt és csak csinálom a feladatokat, persze csak akkor, ha megtalálom, hogy éppen melyik platformon van. Csinálom, de nem tanulom meg, általában tényleg nem is értem. Arról nem beszélve, mennyire nem élvezem, látod, hogy most is a sírógörcs kerülget a szokásos idegesség mellett.
Kérlek, online iskolarendszer, annak a pár jó tanáromnak, aki eddig is kitartóan küzdött és tényleg át is tudott adni valamit, ne vedd el a kedvét és a hitét, ne kösd szorosabbra a kötelet a kezén, ne fogd be a száját, ne hunyd le a szemét azzal, hogy használhatatlan platformokat adsz információk helyett arról, hogy mit, hogyan, meddig és miért kéne csinálnunk.

Segíts az érettségizőknek, segíts a kicsiknek és segíts a szegényeknek!

Távoktatás, még nem ismersz, de tudod, hogy tanulni akarok, tudod, hogy céljaim vannak és tudod, hogy ezt nem csak én gondolom így. De jelenleg szenvedek, fáradt vagyok és egyaránt pazarlom az időmet és az eszemet. Tanulnék én szívesen, olyat ami hasznos, érdekes és élvezem. DE NINCS IDŐM OTTHON SE LENNI, a motivációm egyenlő a 0-val és ezek után csináljak bármi igazán fontosat?….. 2020-TÁVOKTATÁS TUDOD, HOGY BUTULOK, TUDOM, HOGY TUDOD, HOGY TUDOM!

Sok szeretettel:

egy tanuló

Kiemelt kép: Barbara Dekeyser.