Világ

#CovidUnder19: Élet a koronavírus alatt – kérdőív fiataloknak

Egy észak-ír egyetem összefoglalást készít a gyerekek és fiatalok véleményéről, amit elküld a döntéshozóknak és kormányoknak; most a Te véleményedre is kíváncsiak!

A gyerekeket érintő döntésekben oda kell figyelni a gyerekek véleményére is. Nincs ez másként a koronavírus alatt sem. Egy észak-ír egyetem, a Queen’s University Belfast ezért kezdeményezést indított, hogy összegyűjtse a gyerekek és fiatalok tapasztalatait a koronavírus járvány hatásáról. Ennek a címe #CovidUnder19: Élet a koronavírus alatt.

A kormány ígéretet tett, hogy segíti a jogaitok érvényesülését. Minden gyereknek joga van például az egészséghez, gondoskodáshoz, oktatáshoz, játékhoz, biztonsághoz és ahhoz, hogy meghallgassák és komolyan vegyék a véleményüket. A kutatás célja, hogy megtudjuk, mennyire teljesítik a kormányok az ígéreteiket a gyerekek és a fiatalok szerint.

  • Ha 8-17 éves vagy, a te véleményedre is kíváncsiak vagyunk!
  • Ezen a linken éred el a kérdőívet: http://go.qub.ac.uk/CovidUnder19Hu
  • A kitöltése mindössze 20 percet vesz igénybe.
  • Július 30-ig várják a szervezők a válaszokat.

A kérdőívet több nyelvre lefordítják és világszerte terjesztik. Már a kialakításában is több szervezet és 270 gyerek vett részt 26 országból. Jelenjen meg benne a magyarországi gyerekek véleménye is! A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével a kérdőív most magyarul is elérhető.

Mi lesz az eredményekkel?

A résztvevő szervezetek elküldik a döntéshozóknak, hogy a gyerekek véleményét megismerve tudjanak dolgozni a gyerekekért a koronavírus miatti helyzetben. Bemutatják azokat a gyerekek számára is, hogy segítsen titeket is, ha szeretnétek tenni a saját helyzetetekért.

Töltsd ki most, és oszd meg a barátaiddal is!