Világ

Mi kell ahhoz, hogy érvényesüljenek a jogaid?

Az ENSZ 2019-ben megvizsgálta, mennyire érvényesülnek a magyarországi gyerekek jogai. Nemrég készült el a lista azokról az ajánlásokról, hogy min kellene változtatnia Magyarországnak, hogy jobb legyen a gyerekeknek. Ehhez az ENSZ figyelembe vette a gyerekek véleményét is.

Te is elmondtad a véleményedet a „Te hogy látod?” kutatásban? Most megtudhatod, miért volt fontos a részvételed, és mire hívta fel az ENSZ a döntéshozók figyelmét!

Tavaly végeztük egy online felmérést, amiben 5300 gyerek mondta el a véleményét az ENSZ-nek arról, hogy milyen Magyarországon gyereknek lenni. Mi történt ezután? A gyerekek véleményét egy jelentésben összegeztük, és elküldtük az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának.

Kortársaitok, a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követei képviselték az eredményeket Genfben, az ENSZ előtt, és abban a minisztériumban is, aki a gyerekek jóllétével foglalkozik.
Az ENSZ meghallgatta a civileket és a kormányt is, és most kiadott egy összefoglalót arról, hogy mire jutott: mit kell Magyarországon tenni ahhoz, hogy minden gyerek jogai érvényesüljenek.

Ha most azon gondolkozol, hogy ez így oké, de…

…akkor jó helyen jársz.

Készítettünk erről egy kiadványt, és elindítunk egy cikksorozatot, amiben sorra vesszük, hogy:

Olvasd el a jelentést a gyerekjogokról (itt alul letöltheted), és kövesd a hetente megjelenő cikkeinket a részletes eredményekről!

Kiemelt kép innen