Szex

A fiúk és az önkielégítés – A szex magaddal nem tilos

A maszturbálás természetes, sőt még hasznos is, de alapvetően csak rád tartozik.

A maszturbálás tulajdonképpen szex magaddal. Természetes és normális dolog, viszont mint a szex többi formája, az önkielégítés is magánügy.

A maszturbálás tabu? Vagy a többiek is csinálják?

Különböző korokban és különböző helyein a világnak az emberek mást és mást gondoltak a maszturbálásról. A modern társadalmakban viszont már nem számít sem tabunak, sem tiltottnak. Ma már azt is tudjuk, hogy az önkielégítés teljesen természetes, általános, sőt, az egészséges szexualitás kialakulásában még hasznos is.

Miért magánügy, és mire érdemes figyelni?

Lehet, hogy valaki azt mondja neked, hogy az önkielégítés káros az egészségre vagy a lelki fejlődésre, de ennek semmilyen tudományos alapja nincs. Testileg legfeljebb az árthat, ha nem tiszta kéz vagy más nem tiszta vagy sérülést okozó dolog érinti a nemi szervet. Erre érdemes figyelni. Lelkileg az lehet káros, ha valaki bűntudatot kelt benned amiatt, mert önkielégítesz.

Az önkielégítés magánügy. Nemcsak azért, mert lehet, hogy nem akarod, hogy tudjanak róla a szüleid. Minden szexuális tevékenység magánügy. Amikor lesz vagy van szexuális partnered, akkor az, hogy ketten mit csináltok, a kettőtök magánügye. Amikor önkielégítesz, gondoskodj arról, hogy senki se zavarhasson meg, és hogy te se hozz zavarba másokat azzal, hogy megláthatnak.

Szőke András

Kiemelt kép innen.