Kapcsolatok

A szex: a fantáziálástól az önkielégítésen át a szeretkezésig

A csókolózás és az orgazmus között – mikortól számít szexnek? Kell hozzá másik ember?

Szex a képzeleteddel

Az is lehet szex, ha valaki egyedül fantáziál, és ettől szexuális izgalomba jön. Az is, ha pornót néz, vagy ingereket (illatot, hangot stb.) használ, ha valamilyen eszközzel segíti a kielégülését. Amikor valaki egyedül jut szexuális gyönyörhöz, akkor kizárólag rá tartozik, hogy ezt hogyan éri el, feltéve, hogy azzal senkinek nem okoz kellemetlenséget, kárt vagy szenvedést

Szex valaki mással

Ha két (vagy több) ember együtt keresi a szexuális ingert és kielégülést, akkor a legfontosabb az, hogy biztosak lehessenek benne, hogy ugyanazt értik szex alatt. Mielőtt bármit csinálnának együtt, jó, ha meggyőződnek arról, hogy ugyanazt akarják. Ha az egyik fél csak csókolózást és simogatást ért a szex alatt, a másiknak meg az az egyértelmű, hogy a szex közösülést jelent, abból baj lehet. Ha az egyik félnek az orális szex (a nemi szervek szájjal történő izgatása, kielégítése) természetes része a szex fogalmának, de a partnerének nem, akkor ez konfliktushoz vezethet. 

Szintén konfliktusforrás lehet, ha valaki a netes partnerekkel folytatott online szexet nem tekinti valódi szexnek, de a partnere igen.

A Yelon szerkesztősége

Kiemelt kép innen