Szex

Az orális szex is igazi szex? Miben ugyanaz és miben más?

A nemi szervek szájjal történő izgatását, kielégítését hívják orális szexnek, hétköznapibb módon szopásnak és nyalásnak.

Ha tudod, mit érdemes tudni az orális szexről, könnyebben el tudod dönteni, neked és a párodnak való-e.

A Mi a szex? A válasz attól is függ, hogyan értelmezzük a kérdést… című cikkben elolvashatod, hogy ahány ember, annyiféle fogalom él a szexről. Mi a Hintalovon Alapítványnál azzal értünk egyet, hogy mindenkinek az a szex, amit ő maga annak tart. 

Ugyanakkor mielőtt bármibe beleegyeznél, vagy valamivel kapcsolatban a partnered felé jeleznéd, hogy vágysz rá, esetleg el akarod dönteni, hogy mi az, amit te nem akarsz, jó, ha pontos fogalmaid vannak arról, hogy mi mit jelent.  

Orális szex

A nemi szervek szájjal történő izgatását, kielégítését hívják orális szexnek. Ilyenkor az történik, hogy a fiú vagy a lány nemi szervét a partnere a szájával, nyelvével érinti vagy a szájába veszi. Bár talán úgy tűnhet, hogy ez nem is igazi szex, ahhoz, hogy az orális szex mindkét félnek kényelmes és kellemes legyen, fontos, hogy bízzanak egymásban. Az orális szex a nemi örömszerzés egyik formája, de ha csak az a fél élvezi, akinek a nemi szervét így ingerlik, nagyon egyenlőtlen, esetenként megalázó helyzet alakulhat ki. 

Nem szívesség

Csak akkor menj bele az orális szexbe, ha biztos vagy benne, hogy te is szeretnéd, és megbízol a partneredben. Ha csak „szívességet teszel” azzal, hogy a partneredet a száddal elégíted ki, ha nem egyértelmű, hogy ez akár kölcsönös is lehet, nem valószínű, hogy sok örömöd lesz benne. Sok fiú vágyik az ilyen kielégítésre, és sokan vannak, akik a szexuális kapcsolatban „alapnak” tekintik, hogy ezt egy lány megteszi. A lányok orális kielégítését a fiúk ‒ és maguk a lányok is ‒ kevésbé gondolják „alapnak”. 

Inkább szex, mint nem

Úgy tűnhet, mintha az orális szex a terhesség elkerülésének megfelelő módja lenne, és sokan hiszik, hogy így nemi betegségeket sem kaphatnak el. Teherbe esni valóban nem lehet az orális szextől. Viszont az sajnos nem igaz, hogy így nem lehet megfertőzni egymást a szervezetben akár észrevétlenül lappangó nemi vagy más betegséggel. A szájban és a torokban is vannak kórokozók, mint ahogy a nemi szerveken is. A hüvelyváladék, az ondó és a nyál is hordozza ezeket a kórokozókat. Ezért az orális szexnél is indokolt az óvszer vagy szájóvszer használata. A szájóvszer eredetileg a fogorvosok által használt latex kendő, amelyet a hüvelyre vagy a végbélnyílásra helyezve biztonságossá tehető az orális szex. Gyógyszertárakban kapható „dental dam” néven.

A bizalom ugyanolyan fontos

Ha szeretnéd a partnereddel kipróbálni az orális szexet, mindenképp figyelj a jelzéseire! Ha tudni akarod, hogy mi és hogyan esik jól neki, legjobb, ha megkérdezed. Erre egy intim helyzet lehetőséget ad: ne aggódj, hogy emiatt kinevet vagy lenéz! Ha ilyesmitől félsz, akkor lehet, hogy nem tart még ott a kapcsolatotok, hogy bele kellene menned az orális vagy bármilyen más szexbe. A bizalmas, intim kapcsolatba nem fér bele a másik fél lekezelése, leszólása.

A pornó ebben is hazudik

Ha láttál már orális szexet pornófilmben, lehet, hogy azt gondolod, hogy az a természetes, hogy a lányok haját húzzák közben, vagy a fejüket rángatják. Azt is gondolhatod, hogy a lányok mindig hangosan sikongatnak a gyönyörtől, ha orálisan vagy más módon kielégítik őket, vagy hogy már a hímvessző látványától is orgazmusuk lesz. A pornófilmben megrendezett, pornószínészek által eljátszott jelenetekben gyakori, hogy a férfi durván bánik a nővel, és úgy néz ki, mintha a nő ezt elfogadná, esetleg még élvezné is.

Senki nem szereti, ha bántják

A valódi szexuális kapcsolatnak ‒ amiben az abban résztvevők egymás iránt valódi vágyat éreznek ‒ a gorombaság és az erőszak nem része. Az igazi együttlétek alatt sem a fiúk, sem a lányok nem szeretik, ha bántják őket. Ha a te kapcsolatodban ilyesmi történne, ne gondold, hogy ezt el kell tűrnöd, vagy hogy a lányok erre vágynak. Az orgazmushoz sem feltétlenül tartozik hozzá a sikítozás. Van, aki úgy éli át az orgazmust, hogy ezt hangosan jelzi, és van, aki csöndben. Ha figyelsz magadra és a partneredre, akkor tudni fogod, hogy ez mikor történik, és észreveszed, hogy ő hogyan élvez. A partnerrel folytatott szexben, így az orális szexben sincsenek általánosan elvárható reakciók azon kívül, hogy éreznetek kell, hogy jó együtt lenni.

A Yelon szerkesztősége

Kiemelt kép innen