Szex

Ondó, sperma, magömlés, orgazmus és a többiek

A magömlés során a sperma kilövell a péniszből, ami általában örömérzettel, orgazmussal jár, amit egyedül és partnerrel is elérhetsz.

A magömlés (idegen szóval ejakuláció) az a folyamat, amikor ‒ általában szexuális tevékenység hatására ‒ a fiúk testében termelődő férfi ivarsejtek (spermiumok) egy fehéres színű folyékony szállítóanyagban, a spermában (ondóban) a húgyvezetéken keresztül nagy erővel kilövellnek a péniszből. Az ivarsejtek a távozó folyékony anyagnak, a spermának egy viszonylag kis részét teszik ki, abban úsznak, és igyekeznek előbbre jutni. Nagyon fürgék, és az a céljuk, hogy találkozzanak egy női ivarsejttel (petesejt), hogy azt megtermékenyíthessék. 

A magömlés során tehát teherbe lehet ejteni egy lányt.

Orgazmus

A magömlés rendszerint erős örömérzettel jár, amit orgazmusnak nevezünk. Az első spontán (nem az akaratodtól függő) magömlést az ondóhólyag telítettsége vagy erotikus álmok, fantáziák is kiválthatják. Ez általában éjszaka, alvás közben történik, így nem biztos, hogy mindig érzékelhető az öröm.  

A szexuális öröm: az orgazmus

Akinek már volt magömlése, az később általában elő szeretné idézni ezt az érzést. A szexuális élet egyik fő ösztönzője ennek az örömérzetnek a keresése. Az akaratlagos (szándékosan előidézett) magömlés a hímvessző ingerlésével történik. Ha ezt valaki egyedül csinálja, akkor azt maszturbálásnak, ha a partnere is segít, akkor szexuális együttlétnek nevezzük.

Szőke András

Kiemelt kép innen.