Lélek

Te is folyton elégedetlenkedsz a testeddel? Ne tedd!

Egy ember sokkal több az apró hibáinál (amik ráadásul mindenkinek vannak).

Amikor elégedetlenkedünk magunkkal, hajlamosak vagyunk csak azokat a dolgokat észrevenni, amik nem tetszenek. Odaállunk a tükör elé, és egész valónkból például csak egyetlen pattanást veszünk észre. Van viszont egy jó hírünk…

Ha egy plakátra vagy egy magazin fotójára nézel, akkor az azon szereplő férfinak vagy nőnek csak a testét, annak formáit, színeit látod. Ha viszont találkozol valakivel, sokkal több benyomás ér: ott az illata, a hangja, a mozdulatai, a humora, a nevetése, a kedvessége is. Vagyis az egész lénye, és általában ez az egész ember az, akit valamiért megkedvelünk (és nem csak a fülét vagy a haját). 

A nagy kép és a legapróbb részletek

Amikor elégedetlenkedünk magunkkal, hajlamosak vagyunk csak azokat a dolgokat észrevenni, amik nem tetszenek. Odaállunk a tükör elé, és egész valónkból például csak egyetlen pattanást veszünk észre. A jó hír az, hogy a többiek, ha rád néznek, valószínűleg nem azt látják a tükörben, amit te. Lehet, hogy észre sem veszik azokat az apró „hibákat”, amik téged elkeserítenek. Sőt, előfordulhat, hogy éppen ez lesz az, ami a szemükben különlegessé tesz téged! 

Mit tehetsz?

  • Emlékeztesd magad, hogy te sem csupán egy test vagy. Néha sorold fel magadnak, hogy milyen szerethető belső tulajdonságaid vannak, de le is írhatsz egy „mit szeretek magamban” listát.
  • Engedd meg másoknak, hogy szépnek vagy jóképűnek lássanak. Ha bókot kapsz, fogadd nyitott szívvel, és őszintén köszönd meg. Ha éppen nagyon el vagy keseredve a tested miatt, szerezz neki örömet.
  • Egy kellemes fürdő, séta, futás, foci, napozás elűzheti a rosszkedvedet. (Figyelem! Csoki, süti, fagyi csak akkor vidíthat fel hosszabb távon, ha nem az a bajod a testeddel, hogy kövérnek látod!)

Nem csak megváltoztatni, elfogadni is munka

Ugyan vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk megváltoztatni a testünkön, de azért sokat alakíthatunk a formáján, és „trükközhetünk” a kinézetével is. Ne csak ülj és búslakodj, változtass, amin – az egészségedet nem veszélyeztetve – tudsz!

Olvass el, mit tehetsz azért, hogy megszeresd a tested

Hoppál Bori

Kiemelt kép innen.