Test

Így szeresd jól a leghűségesebb társadat: a testedet

Nem érzed jól magad a bőrödben? Lehet, nem a testeddel van a gond, hanem azzal, hogy viszonyulsz hozzá – így szeresd meg.

Sportolj, figyelj arra, hogy mit eszel, találd meg azt a hajviseletet, öltözködési stílust, ami az adottságaidat leginkább kiemeli, és amiben kényelmesen érzed magad!

Sokan, sokfélék vagyunk, nincs értelme a hasonlítgatásnak

Ha másokhoz hasonlítgatod magadat, mindig találsz valakit, akit szebbnek vagy jóképűbbnek vélsz. Különbözőek vagyunk, és egyikünkön ez, másikunkon az tűnik vonzóbbnak. Szerencsére nem csak a külsőnk, hanem az is nagyon változatos lehet, hogy kinek, mi tetszik. Miért akarnál például magasabb lenni, ha valaki, aki megtetszik neked, pont az alacsonyabbakat kedveli?

Ha legközelebb azt veszed észre, hogy másokhoz hasonlítgatod magad és elégedetlenkedsz, egyszerűen csak hagyd abba. Állítsd le magadban a bíráló hangot.

A tested a leghűségesebb társad

Amikor a testünket kritizáljuk, úgy bánunk vele, mint egy kirakatbabával, amin ez a póló jól áll, de az a szoknya vagy kabát sajnos nem. Pedig a test egy életre szóló, hűséges társ, aki mindenhová „elvisz”, illetve mindenhová „elkísér”, és számtalan csodás élménnyel gazdagodhatsz általa. Tudsz vele sétálni, futni, focizni, úszni, kirándulni, gondolkodni, nevetni, ölelni, énekelni, táncolni, ízeket, illatokat érezni, zenét hallgatni. Ezt mind-mind a testednek köszönheted! Gondolj rá hálával és szeretettel, gondoskodj róla, és vigyázz rá! Ha így teszel, sok-sok örömet hoz majd az életedbe!

Ne feledd, a szépség nagyon sokféle!

A te szépséged a tiéd

Ha olyan akarsz lenni, mint valaki más, akkor közben végig benned bujkál a szomorúság, hogy nem vagy olyan. Hát, hiszen nem is lehetsz! Te csak olyan szép lehetsz, amilyen te vagy!  Ha viszont örülsz annak, amilyen éppen vagy, ha jól érzed magad a bőrödben, akkor máris megszületett benned egy olyan szépség, amilyen nincs még egy a földön, mert a sajátod!

Hoppál Bori

Köszönjük a képet, @rebaktomi!