Lány

Sok adottságunk, a testalkatunk is függ attól, mit örököltünk

Nem csak attól függ az alakod, hogy mit eszel, vagy hogy sportolsz-e: a szüleidtől kapott adottságok és hajlamok is befolyásolják.

Ha körbenézel az utcán vagy egy uszodában, láthatod, hogy milyen sokféle lehet a női test. Mindenki más és más! Ugyanakkora súlyú nőknek is lehet egészen különböző testfelépítése. Egyikük karcsúbb, másikuk teltebb, vannak vékonyabb és vastagabb csontozatú nők, van, aki mellben, van, aki fenéktájon gömbölyűbb. Mindez attól függ, hogy milyen testalkatot örökölt a szüleitől, és a későbbiekben persze attól is, hogy mennyire egészségesen táplálkozik, és mennyit sportol. Ráadásul folyamatosan változik is a női test! Lehet, hogy az a lány, aki most az osztályodban a legdundibb, 10 év múlva soványabb lesz, mint te, vagy aki most a legmagasabb, az felnőtt korára a kisebbek közé fog tartozni, mert a többiek 1-2 év múlva lekörözik. 

A szépség sokféle

Ne feledd: a szépség nagyon sokféle lehet! A te szépséged csak a tiéd, csak rád jellemző, ezért nem is érdemes másokhoz hasonlítgatnod magad!

Az, hogy ebben a korban szükséges a súlygyarapodás, természetesen nem jelenti azt, hogy a mértéktelen evés és/vagy a mozgás hiánya jót tenne bárkinek is. A felesleges túlsúlyra nem annyira a szépség miatt érdemes figyelni, mint inkább azért, mert az terheli a tüdőt és szívet, és megbetegíthet. De az a súly, ami serdülőkorban szükséges ahhoz, hogy kigömbölyödjön a mell, a csípő és a comb, nem ilyen túlsúly, hanem az egészséges fejlődés jele.

Hoppál Bori

Kiemelt kép innen.