Vélemény

A barátság sem tart örökké? Amikor változik, és amikor véget ér

Egy harmadik (vagy több) személy megjelenése megváltoztathatja a barátságunkat. Mi történik ilyenkor?

Mit érezhetsz megcsalásnak? Például azt, hogy a barátodnak nem csak te vagy a fontos. Nos, ezt talán érdemes elfogadni. A legtöbb embernek nem csak egy barátja van, és ez jól van így. Különböző emberekkel más-más dolgokat lehet csinálni, másról lehet beszélgetni. Lehet, hogy az egyik barátoddal szívesebben mentek moziba, a másikkal meg órákon át vicceket olvastok.

Mindenki maga érzi, hogy hányféle emberre van szüksége – ne feledd, ez a barátodra is érvényes.

Mitől lesz egyenlőtlen egy barátság?

Ellenben ha úgy érzed, hogy kihasználnak, nem veszik figyelembe azt, amire vágysz, vagy hogy mi a jó neked, azt ne tűrd el. Ne félj kilépni egy egyenlőtlen „barátságból”, hidd el, lesznek, akik odafigyelnek rád. 

Fájdalmasnak élheted meg, ha veled ellentétben a barátodnak párkapcsolata lesz. Jellemzően ilyenkor a szerelem a legfontosabb a másiknak, így könnyen háttérbe szorulhatsz. Természetesen akkor is törődni kell a barátainkkal, ha szerelmesek vagyunk, ezt nyugodtan elvárhatod, de neked is tiszteletben kell tartanod, hogy a fontossági sorrend megváltozott. Nem fog megviselni az új felállás, ha mindketten szemfülesek vagytok, és megtaláljátok az egyensúlyt. 

A barátságok is változ(hat)nak

Van úgy, hogy a barátságnak vége lesz, és bizony ezt éppen annyira meg lehet szenvedni, mint egy szakítást.

Tudnod kell, hogy teljesen természetes, ha dühös vagy, értetlen és szomorú. Éld meg ezeket az érzéseket is. Nem kevés bátorság kell hozzá, de ha sikerül, legközelebb újra meg tudsz majd bízni valakiben. A bizalom pedig a jó barátság alapja.

Dimén-Varga Fanni (19 éves)

Kiemelt kép innen