Vélemény

Az első szerelem olyan, mintha vakációzni mennél

Amíg tart az első szerelem, másképp látod a körületted lévő világot is.

Mit jelentett az első szerelem? Ő volt a mindenem: szívem szerint minden egyes pillanatot vele töltöttem volna, hiszen ő volt a világom középpontja.

Az első szerelem olyan volt, mintha vakációzni mentem volna egy teljesen más világba – minden érzésem, gondolatom és vágyam e világ körül forgott. Miután oda kötött az életem, már el sem tudtam volna képzelni magam a régiben, hiszen ott nem tapasztaltam ezt a különleges érzést, amiről egészen idáig fogalmam sem volt. Ebben az álomszép világban gyakorlatilag semmi nem változott körülöttem, mégis minden gyönyörűbbnek tűnt.

Mosolygósabban teltek a napjaim, minden emberben megláttam a jót, virágzóbb lett a kedvem, és reggel alig vártam, hogy elkezdődjön egy újabb nap. A szerelem nemcsak engem változtatott meg, hanem a környezetemet is. Egy sokkal jobb világ tárult a szemeim elé, ahol a szeretet körül forgott minden. 

Egész nap egyetlen pillanat hajtott előre: amikor végre találkozhatok az álomvilágom főszereplőjével, s végre kéz a kézben andaloghatunk haza, útközben édes kis semmiségekről csacsogva. Az a pillanat megérte az egész napot, ha nem az egész életet. Vágytam a végtelenségre, azt akartam, hogy sose váljanak el a kezeink, és mi sem egymástól. Nem tudtam betelni az illatával, vele – igazából a szerelemmel. Mikor vele voltam, nem gondolkodtam a világ bajain, semmi rossz nem járt az eszemben, csak ő és én, mi és a saját világunk, amit magunknak építettünk fel, és senki sem tudja elvenni tőlünk, hacsak mi úgy nem döntünk.

Nem tudom, meddig fog tartani ez az érzés, nem is gondolok erre, inkább csak élvezem a világunkat, amíg még ilyen harsányak a színei, és ilyen sok örömöt okoz nekem.

Kulcsár-Szabó Hanga (16 éves)

Kiemelt kép innen