Szex

Lehet baja egy fiúnak abból, ha pornót néz?

A pornó mindenkire máshogy hat – van, akit teljesen hidegen hagy, vagy kifejezetten taszít, és akad, aki izgatónak találja.

Fiú vagyok. Nézek pornót. Baj ez?

Baj-e, hogy pornót nézel? Valószínűleg nem attól függ a válasz, hogy erről mások mit gondolnak. Azt kell eldöntened, hogy neked baj-e, és hogy szerinted vannak-e, lehetnek-e hátrányaid abból, ha pornót nézel időnként vagy rendszeresen. 

Összeírtunk néhány szempontot, amit érdemes végiggondolnod:

  1. Ha tudod, hogy nem várhatod el, hogy a lányok maguktól tudják, hogy neked mi esne jól, és képes vagy arra, hogy elmondd, mit szeretnél, akkor nem a pornófilm mesterséges világa határozza meg a szexuális életed. 
  2. Ha a valódi szexuális életed a saját vágyaid alakítják, és nem az, hogy milyen típusú szexnek a látványához szoktál hozzá a pornófilmekben, akkor minden rendben van. Ha tudsz arra figyelni, hogy a partnered hús-vér lány, akinek valódi saját igényei vannak, és nem várod el tőle, hogy úgy viselkedjen valódi szex közben, mint a pornófilmekben az ezért fizetett vagy erre kényszerített nők, akkor nem hat rád károsan a pornó.
  3. Ha el tudod fogadni, hogy a partnerednek joga van azt mondani, hogy ő valamit, amit vele akarsz csinálni, nem szeretne, akkor nincs baj. Ha tudod, hogy csak olyasmit csinálhattok együtt, amit mind a ketten akartok, és ha ő valamit nem akar, akkor az nem annak a jele, hogy nem szeret, akkor nincs baj. 
  4. Ha tudod, hogy a pornófilmekben a nők eljátsszák azt, hogy élvezik, ha erőszakosan bánnak velük, és a valódi életükben a pornószínésznők sem izgulnak fel attól vagy élvezik, ha megerőszakolják őket, akkor lehet, hogy nincs baj. Ha azt gondolod, hogy vagy te csinálsz valamit rosszul, vagy a partnered nem szeret eléggé, ha nem örül az erőszaknak, akkor biztos, hogy megtévesztett a pornónézés.
  5. Ha azt gondolod, hogy csak az lehet jó barátnőnek vagy szexpartnernek, aki úgy néz ki, mint egy pornófilmben játszó (lehet, hogy sok plasztikán átesett) nő, akkor a pornónézés rontja a valódi kapcsolatok esélyét.

A Yelon szerkesztősége

Kiemelt kép innen