Test

Mostantól már örökké melltartót kell majd viselnem?

A melltartó alapdarab. Te tudod, hogy miért viseled?

Egyáltalán, miért is veszünk fel melltartót? Egyszerűen csak azért, mert kényelmes, és szépnek érezzük magunkat benne? Esetleg azért, hogy ne látszódjon a mellbimbónk és a mellünk természetes formája? És ha látszódna, az kinek és miért lenne baj?

A külvilág reakciói

Sajnos leginkább az a válasz, hogy a külvilágot zavarja, ha valaki nem hord melltartót. Talán pont azért vesszük fel, mert nem szeretnénk, hogy megbámuljanak vagy beszóljanak nekünk. Vannak, akik emiatt ‒ annak ellenére is, hogy csakis a saját kényelmük miatt nem vették fel ‒ kihívónak, illetlennek érzik magukat melltartó nélkül.

A tested reakciói

A nagyobb súlyú mellek gazdái ezeken túl attól is tarthatnak, hogy melltartó nélkül fájna a hátuk. Nagyon sokan nem tudják, mert soha nem próbálták ki a „melltartónélküliséget”, de a hát és a váll sokszor pont a melltartó által okozott rossz súlyelosztás miatt fáj.

A melltartóviselés kérdése minden esetben magánügy kellene hogy legyen. Ezért fontos tiszteletben tartani, ha valaki kényelmesebben érzi magát melltartó nélkül. 

Te miért hordod?

A fentiek miatt sem biztatnálak arra, hogy a cikk elolvasása után kidobd az összes melltartódat. Arra viszont igen, hogy gondold végig, hogy te miért hordasz melltartót, szeretsz-e melltartót hordani, hogy érzed magad melltartóban és melltartó nélkül.

Mértékkel

A melltartóviselés vagy nem viselés teljes mértékben a te döntésed. Amit azonban minden nőnek fontos lenne tudnia, az az, hogy a túlzásba vitt melltartóhordás nem tesz jót a mellek és a vállizmok egészségének, megváltoztatja a mellek természetes hőmérsékletét, megakadályozza a mell szalagjainak a működését. Ezért ha szeretsz melltartót hordani, érdemes mértékkel viselni. Megteheted, hogy olyan helyzetekben, ahol bármi okból kifolyólag nem érzed magad kényelmesen melltartó nélkül ‒ például sportoláskor, az utcán, iskolában, barátokkal vagy feszes felsőkben, ruhákban ‒, hordasz melltartót, és cserébe melltartószünetet tartasz otthon, illetve bárhol, ahol nem zavar, hogy anélkül vagy. A melleid garantáltan hálásak lesznek ezért.

Mellek szabadon? Igen!

Ha pedig úgy érzed, hogy még a legfinomabb anyagból készült, vékony és pihe-puha melltartó is idegesít, és alig várod, hogy hazaérve levehesd, akkor inkább hallgass magadra, és ne hordj melltartót. A saját testedről és kényelmedről te döntesz. A mellek sokfélék, és ha nem akarod, akkor nem kell a saját melled természetes formáját egy „tökéletes” alakú kosár mögé rejtened. Ha vannak olyan ruhák, amikben mégis kényelmetlenül érzed magad melltartó nélkül, próbáld ki őket például egy szűk spagettipántos felsővel.

Marton Kata

Kiemelt kép innen